BLOG VAN PETER VAN TUIJL

BLOG VAN PETER VAN TUIJL

Over deze FOTOBLOG

Ik plaats foto's en artikelen die interessant zijn voor fotografen. Soms zijn dat eigen beelden of verhalen maar ook vaak van andere fotografen of schrijvers.
Als u iets wilt plaatsen is dat uitstekend. Indien de inhoud niet strookt met mijn opvatting over fatsoen en normaal menselijk verkeer, dan behoud ik mij het recht om dat bericht te verwijderen.


Als u zich wilt abonneren op deze blog stuur dan een mail naar info@fotopetervantuijl.nl

EXPOSITIE WIM PETERS

expositiesPosted by Peter van Tuijl 23 Feb, 2015 14:56

Ton van Vroonhoven schrijft op de website van FK de Liemers (Zevenaar) over de opening van de expositie van kunstenaar/fotograaf Wim Peters:

still life [legs] foto Wim Peters

Onder grote belangstelling is zondag 22 februari in Galerie 21 in Bredevoort de expositie “Van beeld naar werkelijkheid” geopend. Onder deze titel exposeert Wim Peters – fotograaf, beeldend kunstenaar en lid van fotokring De Liemers – recent werk.

Volop aandacht voor “Time shift”

De expositie werd geopend door Peter van Tuijl – fotograaf, bondsmentor en fotobespreker – die veel waardering had voor het werk van Wim. Hij refereerde aan de hand van andere tentoonstellingen die gelijktijdig in Galerie 21 gehouden worden aan de verschillende intenties die een fotograaf kan hebben. Hij noemde de wereld van het idee, van de schoonheid en van de werkelijkheid en plaatste het werk van Wim Peters in een vierde categorie, de wereld van de droom. Volgens Van Tuijl maakt de Zevenaarse kunstenaar werk dat in de professionele en de amateurwereld verder niet gemaakt wordt. Wim Peters is voor hem de grootste fotografisch surrealist.
Het werk heeft een grote beeldende kracht, kent veel symboliek en geeft pas na lang bekijken wat van zijn geheimen prijs. Wim maakt kunstwerken die opgebouwd zijn uit fotografische elementen, maar zijn manier van werken is heel anders dan het maken van een foto. De beelden ontstaan in zijn hoofd en hij zoekt er de geëigende middelen bij om ze te verwezenlijken. Dat leidt tot indrukwekkende, eigentijdse en nooit helemaal te doorgronden beelden.
Een belangrijk onderdeel van de tentoonstelling, die nog tot 19 april in Bredevoort te zien is, is de indrukwekkende en ook complexe serie “Time shift” die Wim maakte naar aanleiding van een ingrijpende gebeurtenis die hemzelf is overkomen. De begeleidende tekst maakt duidelijk dat in de door Wim samengestelde beelden flarden van realiteit, verbeelding, gevoel, duisternis en licht door elkaar spelen.Zie voor meer informatie de website van de galerie. De beelden van onder andere “Time shift” zijn te bekijken op de website van Wim Peters.

  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.