BLOG VAN PETER VAN TUIJL

BLOG VAN PETER VAN TUIJL

Over deze FOTOBLOG

Ik plaats foto's en artikelen die interessant zijn voor fotografen. Soms zijn dat eigen beelden of verhalen maar ook vaak van andere fotografen of schrijvers.
Als u iets wilt plaatsen is dat uitstekend. Indien de inhoud niet strookt met mijn opvatting over fatsoen en normaal menselijk verkeer, dan behoud ik mij het recht om dat bericht te verwijderen.


Als u zich wilt abonneren op deze blog stuur dan een mail naar info@fotopetervantuijl.nl

REHAAB in Winterswijk

expositiesPosted by Peter van Tuijl 02 Oct, 2016 10:35

REHAAB AL KHAZRAJI

van Bagdad naar Winterswijk …… THUIS?

[peter van tuijl] foto van Rehaabs dochter met op de achtergrond het portret dat Rehaab maakte.

Rehaab is in 1973 in Bagdad geboren. Ongeveer tien jaar geleden vluchtte hij vanuit Irak naar Egypte nadat zijn oom en neef in Irak vermoord waren. Zeven jaar geleden kwam hij met zijn gezin in het AZC in Dronten terecht en nu wonen zij in een rustige straatje in het Achterhoekse Winterswijk en hebben sinds een jaar de Nederlandse nationaliteit. Een wereld van verschil. Toen, jong volwassen, was hij kampioen kickboksen; niet alleen van Irak maar zelfs van een groot deel van de Arabische liga. Nu doet hij vrijwilligerswerk bij een kringloopwinkel en probeert een bestaan als fotograaf op te bouwen.

De portretten van Rehaab Al Khazraji (Bagdad, 1973) zijn te zien in de expositie THUIS in één van de drie grote tentoonstellingszalen van Villa Mondriaan van 9 september 2016 tot 9 januari 2017.

[peter van tuijl] Kees van Kooten bekijkt samen met de dochter van Rehaab één van zijn foto's.

In het september/oktober nummer van het magazine FOTOgrafie schreef ik over Rehaab en werd een deel van zijn portretfoto’s gepubliceerd.
Bij VOORDEKUNST is een actie gestart om het mogelijk te maken dat Rehaab goede apparatuur kan aanschaffen voor een professionele carrière. Kijk hier voor meer informatie daarover.


  • Comments(0)

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.